Biz içinde sadece yulaf ve muz olan bu tarifi 1 günde tüketmek için malzemelerin ölçüsünü az tuttuk,siz yapmak isterseniz iki katına çıkartabilirsiniz ama gene de 2 günde tüketmek de fayda var.
Bir tane olgun muzu bir bardak yulaf unuyla(Yulaf ununa ulaşamazsanız.yulaf kepeğiyle yulaf ezmesini karıştırıp kullanın) karıştırıp,muzu ezdik.Nil ezdi :)
Biz, biraz bitter damla çikolata ve bir çay kaşığı da tarçın ekledik.
Hazırladığımız kurabiye hamurundan birer kaşık alıp tepsiye dizdik.
Önceden ısıttığımız fırında 175 derecede 18 dk pişirdik.
Yapması,soğumasını beklemekten daha kolaydı,bu kurabiye bir türlü soğumuyordu :)
ve Nil çok sevmişti.
NOT:Yulaf ,bebeğinize ilk 6 aydan sonra verebileceğiniz ek besinlerden biridir,tam tahıl grubuna girer,kalsıyum,protein içerir der doktorlar..
Sadece yulaf ezmesi kullansak da aynı kıvamı yakalamamız mümkün müdür?
YanıtlaSilYulaf ezmesi,yulafın işlem görmüş ve besin değeri daha düsuk halidir,ben o yuzden tercih etmedim,bir de yulaf unu gibi degil daha misir gevregi gibi taneli bir yapisi oldugu icin sadece iki malzemeyle homojen bir hamur elde edemezdik,yulaf ezmesiyle yapabileceginiz şoyle bir tarif verebilirim,hurma,kayisi,uzum gibi kurumeyveleri 1 bardak yulaf ezmesi,1 muz,1 yumurta,tarcin ve kabartma tozuyla karistirip firinlayin.
SilÇok sevdim tarifi tam benlik. Nil in fotoğraflarına bayildim
YanıtlaSilÇok pratik ,Nil den onay aldi ve özellikle yolculuklar da yaninda bulundurmak icin cok pratik ve tok tutan bir tarif minik melekler
Sil