Kalıp olarak muffin kalıplarını kullandım.
GEREKEN MALZEMELER
Hamuru için,
1 Bardak un
1/2 Bardak soguk ve dilimlenmiş tereyağı
Dilerseniz 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için,
2 muz
1 avuç ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı bal
Süslemek için,
Elma dilimleri yada Çilek
YAPILIŞI
Bir kapta unu ve tereyağını karıştırıp yoğurun,hamurunuzu buzdolabında yarım saat bekletin,o sırada muzu cevizi ve balı tarçınla rondoda çekin,hamurunuzu kalıplara yerleştirin,kabarmaması için çatalla delin ve kalıbınızı muzlu karışımla doldurun.
Üzerini elmayla doldurmak yada süslemek isterseniz elmaları benmari usulüyle biraz yumuşatabilirsiniz.
Hazırladığınız turtaları önceden ısıttığınız 175-180 derecelik fırınınızda 20-25 dk pişirebilirsiniz.
Biraz soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp dilerseniz yanında buz gibi bir karpuz smoothie ile yada bir meyve çayıyla belki bir bardak sütle çocuğunuza ara öğün olarak sunabilirsiniz.
Daha önceden hazırladığım çocuklar için smoothie tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Belki de bir top vanilyalı dondurmayla yemek isterler.
Biz çok sevdik,tavsiyemizdir,
Afiyet sevgi ve huzurla...
Çok güzeller, formuna dikkat eden anneler de yiyebilir bence :) elinize sağlık.
YanıtlaSilTesekkurler!yaz geliyor :) hem annelere hem cocuklara bu tarif
SilNefis görüntüsü var Nil kuzuya şifa olsun.
YanıtlaSilTesekkur edeeiz evimin guncesi.aslinda nilin tatliyla arasi pek yoktur ama bu tarifi pek sevdi
SilBayildim hemen yapmak istedim canım. Deneyecegim mutlaka
YanıtlaSilPınarcim Deniz kadar sen de seversin eminim yaninda bir bardak cayla...
SilHarika görünüyorlar, genelde çileğe hayır diyemez çocuklar; afiyet bal şeker olsun.
YanıtlaSilÇilek ve Nil ikisi ayrilmaz ikili haklisin yazdan kalan.tesekkurler
Sil